Сьогодні в місті Сокаль відбулася важлива подія — офіційно дали старт профорієнтаційному кулінарному хабу, який функціонує на базі Сокальського професійного ліцею.
Навчально-практичний центр харчових технологій надає можливість здобувати практичні навички майбутнім кухарям та кондитерам.
Навчально-практичний центр харчових технологій надає можливість здобувати практичні навички майбутнім кухарям та кондитерам.
У межах урочистого відкриття для представників влади усіх рівнів, освітянської спільноти, бізнесу, ЗМІ та громадськості відбулися екскурсії навчально-практичним центром та панельна дискусія на тему: «Реформа професійної освіти в Україні: співпраця освіти, бізнесу та влади».
У своєму вітальному слові голова Львівської ОДА Максим Козицький зазначив, що це гарний приклад ініціативи, яка сприяє тому, щоб молодь залишалася в країні та здобувала фахову освіту.
«Освічена людина завжди вміє заробити на життя. Дякую Уряду Швейцарії за вклад в українську освіту та педагогам за віддану працю. Додавайте натхнення та професійності своїм учням, разом збудуємо державу, у якій хочеться жити», — сказав Максим Козицький.
Менеджерка проєкту DECIDE Валентина Полторак додала, що це впевнений крок у популяризації робітничих професій. «Цей хаб створений завдяки перемозі закладу у конкурсному відборі в Швейцарсько-українському проєкті DECIDE. У межах цього проєкту ліцей отримав 4,3 млн грн на придбання сучасного навчально-виробничого обладнання та ще 360 тис грн — на розширення потужностей хабу й будівництво нової електропідстанції»
Під час панельної дискусії представники бізнесу окреслили проблему кадрової нестачі та перспективи співпраці з ліцеєм.
Голова Шептицької РДА Андрій Дяченко привітав на свої сторінці керівницю закладу Наталію Юрчишин та усю команду Сокальського професійного ліцею із реалізацією важливого проєкту! Побажав подальших успіхів, щоб центр активно розвивався, плідно працював та готував кваліфікованих фахівців для нашої країни.